Nyhavn

Satt och bläddrade bland gamla bilder och ramlade över den här… ”Den måste bli super med lite lab-color” – tänkte jag… 🙂 Så in i Photoshop och vips, en härligt färgstark bild av en av de mest kända gatorna i Köpenhamn.

Lite turistfakta… H. C. Andersen bodde i huset nr 20 när han 1835 publicerade sin första sagobok och hans karriär som författare började. Också i Nyhavn, i nr 18, dog han 40 år senare. Under tiden tillbringade Andersen ytterliggare 19 år i huset nr 67.

Share on Facebook

9 thoughts on “Nyhavn

 1. Oj va kul och spännande att få bli veckans bild och att få bli gästdomare. Tack för förtroendet…hoppas att jag klarar av det !!
  Imorron ska jag börja titta lite runt alla som var med på temat Fokus.
  Vi har ju haft Lilla C här hela helgen så vi är lite ”barnbarnsbakis” just nu =)
  Ha en finfin vecka, vi höres.

 2. Vad härligt jag har också bild därifrån,nu gav du mig ideén att ta med den i Colour Carnival;) Jag älskar Köpenhamn. Det är min älsklings och min stad dit vi åker 1 gång om året för Loveweekend,då vi firar vår förlovningsdag. Har varit där 2 gånger hitills.

 3. Wow! Det är ju Colour Carnival version 2. Helt suveränt!!! Såg precis att Fia tyckte samma sak som jag.

 4. Wow, vilken underbar og färgrik bild här. Ett jättefint resultat har du fått med LAB, bra idee att använda det Nina, för en plats som visserligen förtjänar det med alla de där fantastiska färgerna.
  Det är alltid spännande också att njuta med de härliga makro bilderna du skapar, jag tycker om dom så mycket, du vet.
  Ha en super helg =)
  Vi ses !!

 5. I adore this shot. I have been in love with the colors of the houses in some of the countries overseas for years.

  Would love to live on a street that has this kind of color. But, we Americans are to conservative in our decorating.

Kommentera