Fotografens ögonblick av Joe McNally

McNally är tillbaka igen efter sin bok Blixt, fotografering i kamerablixtens ljus! Den här gången med en bok som lär dig att ta de där bilderna som säljer. I förordet (som skrivs av Scott Kelby) berättas det att boken kom till efter en workshop där bland annat Joe MacNally höll sin presentation. Kelby beskriver McNallys framförande som en presentation full av guldkorn – ”Plötsligt och magiskt, verkade ett koncept som jag läst hela böcker om, äntligen vettigt. Allt föll på plats, det var ögonblicket då det klickade.”

Boken är ingen bruksanvisning i hur man hanterar en kamera, hur man tar bra bilder genom att tänka på kompostion, ljus, innehåll m.m. Vill du ha en sån bok är det inte denna du söker. Nej, utan den här boken är upplagd på ett helt annat sätt, men briljant i all sin enkelhet. McNally visar en av sina bilder på en sida och på nästa förklarar han hur han tänkt och gjort för att ta just denna bild. Någon rad i fetstil i marginalen är hans ”guldkorn”

Boken är fantastiskt inspirerande eftersom den får en att tro på att man själv faktiskt också skulle kunna ta en lika bra bild. Så, för dig som strävar efter det där ”lilla extra” i din fotografiska utveckling kommer inte att bli besviken på den här boken.

Signerat,

Share on Facebook

One thought on “Fotografens ögonblick av Joe McNally

Kommentera