Det här med jobb…

Min dröm är att få jobba med foto… nån gång… Gärna som egen, fota bröllop och student, porträtt med mera. Man skulle nog börja som assistent till någon fotograf. Det skulle jag vilja, jag tror man lär sig massor på det. Faktum är att jag faktiskt sökt ett fotorelaterat jobb! Som cirkelledare inom digital fotohantering. Det skulle komma igång till hösten i så fall och det vore ruskigt kul! Jag har tidigare jobbat som cirkelledare och det är ett väldigt kul extrajobb, som jag varmt kan rekommendera. Jag upptäckte jobbet en dag när vi var ute och promenerade, maken och jag. Vi gick förbi ett studieförbund och i deras fönster satt ett anslag om att de sökte cirkelledare i olika ämnen. Så jag fotade anslaget och ringde så fort det blev måndag.

Det är faktiskt allmänt så, när jag tänker efter, att de flesta jobb jag har haft har jag så att säga ”snubblat” över. Man hör nåt, ser nåt, har nån kontakt osv. Då och då kan jag ändå inte låta bli att gå in på platsbanken på arbetsförmedlingens sida och kolla. Tyvärr finns det dock alltid så många som söker de jobben. Men det är ju ett bra sätt att orientera sig lite om vad som finns och eftersöks. En annan sida jag nyss fått nys om är Metrojobb. Gå gärna in och kika!

Min erfarenhet av jobbsökning är att vara lite om sig och kring sig. Själv gå till de ställen man vill jobba på och lämna sitt CV (som helst ska vara outstanding på nåt sätt). Så fick jag mitt senaste jobb, som biblioteksassistent på universitetsbiblioteket i Växjö. Jag gick ditt och presenterade mig för chefen och lämnade mitt CV. Och efter ett par veckor ringde de! Så fick även syrran sitt nuvarande jobb. Hon gick runt till alla butiker hon kunde tänka sig att jobba i och lämnade sitt CV, eller sitt Curriculum vitae, som det egentligen heter och som hon skriver som rubrik. Ett sätt att sticka ut!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share on Facebook

Om konsten att ha influensa

För exakt en vecka sedan vaknade jag, alldeles av mig själv, kl. 7 på morgonen. Inte nog med det, jag kände mig hyfsat pigg oxå. Och inte nog med det, jag STEG UPP. Ni kanske inte förstår min fascination över detta, men saken är den att jag är EXTREMT morgontrött! Så för mig var detta något enormt! Jag gottade mig i tankar som ”jag kanske blivit morgonpigg helt plötsligt” och dagdrömde lite om ett nytt liv av morgonpigghet. Men så slog det mig… det uppenbara… Jag måste vara sjuk! Och mycket riktigt, över 38 grader…

En kväll när febern började närma sig 40 och jag boktstavligen trodde jag skulle koka ihjäl kom jag att tänka på hur det går till i flmernas värld. Ni vet när man ser nån gammal film (typ doktor Quinn, Förnuft och känsla) och hjältinnan blir ruskigt sjuk i feber? Då ligger hon där i sängen (i ett nattlinne som man lätt skulle kunna ha som klänning på ett bröllop, typ) och svettas av febern och någon snäll själ sitter på sängkanten och baddar hennes heta panna. Det som är så fantastiskt är hennes HÅR. Det ligger perfekt (tjockt och vackert dessutom), rent och fräscht. Möjligtvis har hon några svettiga lockar i pannan… Mitt hår däremot, efter ett par dagars feber och svettningar var fett från hårrötterna och ända ut i topparna. Jag skulle lätt kunnat haft punkfrisyr utan spray i, för det stod rakt upp helt av sig självt.

Nej, verkligheten är inte vackrare än dikten, inte i det här fallet anyway. Dock har min bättre hälft varit underbar den här veckan och tagit hand om mig. Han till och med började berätta en spännande historia (innehållande ett hemligt paket) bara för att distrahera mig när jag nästintill grät för att febervärken var så grym. Hur gick det med det där paketet egentligen…?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share on Facebook

Att fokusera – To Focus

Livets fokus genom kameralinsen…

Det är inte alltid det viktigaste är vad du har framför dig, utan det är vad du fokuserar på.

Man måste vara klarsynt i hjärtat när man ser på livet. För om man har ett dunkelt hjärta så ser man inte klart.

Så rensa ditt hjärta på fördomar. Fokusera på det viktiga, hitta det vackra i det du har framför dig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Text: Emil. Bild: Nina

Share on Facebook

22 juli 2012

Den 22 juli för drygt 62 år sen gifte sig min farmor och farfar… När mina föräldrar förlovade sig firade de förlovningen med sina kompisar på Tivoli i Köpenhamn.

Så när jag och Emil skulle förlova oss ville vi bevara min familjs traditioner… Så vi förlovade oss den 22 juli på Tivoli i Köpenhamn… Det var vackert, romantiskt och alldeles, alldeles underbart! Älsklingen hittade ingenstans att köpa blommor till mig inne på Tivoli (och inträdesbiljetten hade han slängt, så han kunde inte gå ut och köpa några heller :-), så han plockade (snodde!) blommor från buskarna inne på Tivoli… Den buketten ligger torkad här hemma nu…

Efter förlovningen gick vi och satte oss på en av restaurangerna vid den lilla sjön på Tivoliområdet och såg ett underbart vatten- och färgspel som Tivoli ordnade varje natt innan stängning. Efter det gick vi bara runt och njöt och till slut var det bara vi kvar inne på Tivoli… Så vi smög ut och in i en fotoautomat på järnvägsstationen, för att föreviga dagen. Fast jag minns allt ändå…

viförlovningtivoliförlovning 2emilonina

Share on Facebook

Förändringarnas vindar blåser…

Som sagt, en hel del har hänt sen sist… Den största nyheten är väl att jag gift mig! Och eftersom jag gifte mig med en fotointresserad man kommer han oxå att börja publicera här! Så bloggen kommer fortsätta förändras… byta namn och så vidare.

Men jag hoppas att du vill följa mig! Det kommer bli spännande som livet självt…

Share on Facebook

Personligt

Hej bloggvänner!

Det är inte så ofta som jag skriver så mycket (om det inte är en bokrecension förstås:), men det här inlägget blir annorlunda 🙂 Jag har tyvärr inte varit så flitig med bloggandet som tidigare. Har inte riktigt hittat tillbaka till inspirationen… Jag har tillbringat två veckor på annan ort och bara försökt ha trevligt – shoppa, fika, umgås – och försöka landa i att jag nu är en nyskild kvinna. Och jag tror jag börjar landa faktiskt. Det är bara en så stor omställning…

I synnerhet som jag trivdes så bra med att vara gift och hade lixom ställt i mig på married life. Nu måste jag tänka om och det tar sin tid. Vad ska jag hitta på nu med mitt liv…?

Sen händer det så himla mycket annat hela tiden! Min lilla Ebbavän (min hund:) blev väldigt sjuk i början på juli, med skendräktighet, juverinflammation (som sedan sprack!) till att igår bli kastrerad. Så hon är en sjuk liten hund just nu, och den oerhört energiska, glada Ebba är tillfälligt borta. Och eftersom jag själv inte är mitt bästa jag just nu så stressar sånt här upp mig extra mycket.

Men försöker ta en dag i taget och hittills så klarar vi oss. Ebba blir nog snart bra och förhoppningsvis jag oxå… Har som tur väl är underbara vänner och en underbar familj som tar hand om mig på bästa sätt!

Så, det var lite om mitt liv… Hur mår ni?

Share on Facebook

Hugs!

För några veckor sen fick jag den här fina ”kramen” från Pennelina! Tusen tack! Den kom precis i rätt tid!

Med denna följer två utmaningar: Krama den första person du träffar efter att du har läst det här.

Skriv en lista på tio bra saker om dig själv och sätt ut på bloggen…
Jag är bra på att…
1. Prata
2. Lyssna
3. Oroa mig i onödan för saker… 🙂
4. Läsa hyllmeter med böcker
5. Få idéer
6. Ta hand om min lilla vovve
7. Usch… nu börjar det bli svårt… 🙂 känns ju nästan lite skrytigt det här… 🙂 men… Att fota…
8. Vara en vän
9. Förstå
10. hitta fel hos mig själv…

Nog om mig nu, jag vill sända kram-utmärkelsen vidare till:

Beate – för att det känns skönt att ha en ”bloggkompis” som kommer med glada tillrop och som skriver mysigt och kul på sin blogg!
Cat – för alla fina, coola bilder hon tar!
Alberto Oliver – för att han oxå verkar ha gått lite vilse i livet, precis som jag, men som kämpar uppåt igen! Och för att han tar så sjukt fina bilder!

Share on Facebook

Glad…

Man går här i höstkylan och känner sig lite allmänt hängig och så en förkylning på det… Tyckte lite synd om mig som fick ligga idag istället för att vara ute bland alla vackra färger… Men så fick jag den här av Tove, och livet fick en liten guldkant igen…

Tusen tack, Tove. Dina ord om min blogg värmde ner till tårna!

Några förpliktelser följde med… 🙂

Enligt instruktionerna ska man berätta tre saker som ligger en varmt om hjärtat och visa en favoritbild, sen skicka den vidare till fem andra bloggare.

1. Fotografering (what a chocker… :-))
2. Böcker
3. Musik

Favoritbild är svårt att välja… Men väljer en blomma jag fotat i HDR (som just nu är lite favorit hos mig).

Och awarden skickar jag vidare till –

Annikki
Cat
Helena Kulle

Ps. På torsdag kör Bilduppdraget igång igen!

Share on Facebook

Faster Nina :-)

Nu är hon här! Lilla A, min brorsdotter! Som vi har väntat och längtat… Ett litet mirakel med 10 fingrar och 10 tår! Hur är det möjligt att älska en så liten människa, som man just lärt känna, SÅ mycket!

Share on Facebook

Hur uppfattar ni mig?

Ibland säger någon något till en om hur man är, ibland stämmer det, oftast inte… Men det är väldigt intressant det här med vilken bild av sig själv man ger andra människor…

Så nu tänkte jag fråga er (kanske speciellt ni som läser min blogg regelbundet), vilken bild har ni av mig?

Share on Facebook