Ljus

När man går igenom en livskris är det viktigt att ta vara på det som ändå lyser upp livet…

Tävling hos fototriss med vinst från coolstuff! 🙂

Share on Facebook

Min vecka…

Har varit förkyld hela veckan, så jag har mest varit med Ebba… Men sämre kan man ha det när man är sjuk 🙂

Share on Facebook

Blooming Friday – Big & small

Share on Facebook

My sweethearts

Share on Facebook

Summering till uppdrag Nr: 19 – C-vitamin

”Så roligt att få bli veckans gästdomare och jag tar verkligen detta uppdrag på alvar, inte lätt att välja ut ett fåtal bidrag av alla inlämnade foton, men jag ska göra mitt bästa. Och smaken e ju som baken, surt för en annan kan vara gott för en tredje…..
Men här kommer mina favvosar och de är inte i någon särskild rangordning:

Greenappelshots: i vanliga fall tycker jag att kontrasterna kan bli lite hårda när man väljer att behålla något i bilden i färg för att sen dra ner färgerna till svartvitt på resten, men det här är riktigt snyggt. Dessutom en bra komposition och snyggt ljus i fotot!

Ormbunke: här har vi helt färska c-vitaminer som fortfarande hänger kvar på sin kvist, fotot får mig att vilja plocka bären. Bilden är beskuren snyggt och jag gillar att kvisten ligger diagonalt över hela fotot. Skoj också att man får sig en lektion om vilka bär som har mest c-vitaminer i sig.

Cat: gillar bubblorna i dessa foton, det första med blåbärsdrycken för mig att tänka på Vasa loppet…puh,! Gillar ljuset i det glaset och det ser verkligen läskande ut!

Rantamor: underbart foto av de färgrika hjortronen som verkligen lyser upp och berikar oss i denna kalla och gråa vinter. Gillar att det är fokus på bäret i mitten och att de övriga är ur-focus så att säga!

Carpe Diem : läckert att de gula citronerna ligger i en glasskål, det får en extra effekt i det snygga fotot. Gillar hur det är beskuret, detta bidrag är ”surt-vackert” men full med c-vitaminer…

LissenTo: här bjuds det på ett enkelt och snyggt foto med tillhörande enkelt recept fullt med c-vitaminer. Även här gillar jag att bilden är beskuren, blir en helt annan känsla i fotot.

Annelie Esséus: tänk vad läckert och snyggt fyra apelsinskivor kan bli om man jobbar lite med upplägget och bakgrunden i fotot.

Kerstins Foto: färgglatt och fullt med c-vitaminer är även detta snyggt beskurna foto… Gillar att hjulmönstret på skivorna framhävs.

Marmeladen: ojojoj, här var det upplagt för c-vitamin fest! Snyggt med is-äpplet (för visst är det ett äpple?) som dekoration. Vid detta brunch-bord hade jag kunnat stanna länge….mmmmm…. Och vem har då blivit veckans c-vitamin vinnare?

Ja, de var svårt att välja ut en bland så många bra fotografer och foton. Ett enkelt val hade varit att ta det fotot som innehöll ”mest” med c-vitamin…. Men det fotot som jag gärna skulle rama in och hänga på min vägg är taget av:

Annelie – Singapore: ett underbart foto som både innehåller en massa c-vitaminer men även en känsla av sommar, sol och värme som vi just nu har för lite av. Gillar vinkeln på fotot det känns som muggen med tranbärenbären är på väg ur bild och in i min mun! Grattis till veckans bild Annelie!

Tackar för mig som gästdomare denna gång, det har varit roligt och lärorikt att studera bilderna och sedan ge ett omdöme.
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Rantis/Bilder Av Livets Lust

Tusen tack för ett väl utfört gästdomaruppdrag och grattis till Annelie! Nu tar bilduppdraget paus… Jag har ju skrivit förut om min mammas operation och det är lite mycket nu… Så paus får det bli – men på återseende!!! (Och då får du, Annelie, gärna vara gästdomare?!)

Share on Facebook

Black & white wednesday

Share on Facebook

Inspiration & Kreativitet – Nr: 19 (& paus…)

Jag kände mig hedrad att vara gästdomare till veckans tema ”Krydda”. Men samtidigt är det svårt att välja ut de inläggen som jag gillade bäst. Alla är så duktiga och har massor av ideér. Men det var bara att ta tjuren vid hornen som det heter och skriva lite om varje inlägg som jag väljer.

Jag har inte skrivandets gåva. Det är lättare att få ideér med bilder. Följande bloggare som jag ger ett litet omnämnande är inte i någon särskild ordning.

cat – Din favoritkryddblandning som fick mig att prova den nästa gång vid inköp av kryddor. Dessutom snyggt fotograferat

Bildgatan – Bästa text att förklara vad hunger är och att den bästa kryddan är att få njuta av den bästa kryddan- Livet

Milla – Snyggt foto som visar vad kryddan kan användas till. Det lilla spillet förhöjer det hela.

Akson foto – Gillar gräslök -Gillar fotot -Gillar texten.

@nemonen – Kul att läsa din förklaring om vad kryddor är för dig. Undrar bara hur det gick att lägga tillbaka kryddorna i burkarna eller det blev en ny blandning
.
Annelie Esséus – Oh! Vad jag gillar din bild och din text.

Lena krumelurfoto – Här rann det till ordentligt i munnen.

Birgitta FotoCHIP – Snyggt arrangerad bild och fin motivering av kryddorna

Och till sist den bild som jag valt till veckans bild…

Bilder av Livets Lust – Den här bilden fastnade jag direkt för. Det finns inget bättre än färska kryddor i sin trädgård eller som här i fina krukor. Och sen presenterat med ett jättesnyggt foto. ”Grattis! Vill du vara gästdomare så släng iväg ett mejl till mig – info@ninawester.se” /Nina

Sen har jag ett förslag till nästa tema. Nu när vi är inne i den mörka årstiden och det tar lite tid innan vi har ljusare dagar behöver vi mängder av C-vitaminer. Så jag föreslår foton med massor av C-vitaminer. Jag tackar för att ha varit gästdomare och jag vet att att alla är mycket duktiga fotografer och hade gärna velat skriva om alla ,men det får bli en annan gång.

Ha de gott! Anita
___________________________________________________________________________________

C-vitamin-temat får ni två veckor på er att hitta motiv till eftersom bilduppdraget tar semester en vecka. MrLinky kommer alltså att publiceras den 19 februari.

Reglerna: MrLinky är öppen lördag och söndag. Glöm inte att länka direkt till ert inlägg, alltså inte till bloggens startsida. OBS! Tänk på att oxå länka direkt till inlägget med MrLinky på er blogg! MrLinky läggs i ett eget inlägg på lördag, inte i det här inlägget alltså…(för att ni ska slippa leta på lördagarna)!

Share on Facebook

MrLinky till uppdrag Nr: 18 – krydda

MckLinky har börjat ta betalt för sin länklista, så vi provar MrLinky istället… Hoppas det funkar bra!

Share on Facebook

Inspiration & Kreativitet – Nr: 18

Gå gärna in och rösta fram vinnaren i min tävling…

Förmånen att titta på illustrationerna av veckans bilduppdrag gör en självklart glad samtidigt som jag inte är förtjust i att bedöma och plocka bort några.  Jag vet att alla ansträngt sig och tänkt –RUTOR och det ser jag i bilderna, tyvärr säger mitt uppdrag att jag ska välja ut mellan 5-10 stycken. Alla bilder har beskådats nu är tio utvalda och den elfte till veckans uppdrag.  Kort och koncist finns nedan en sammanställning av de jag valt. – Bildgatan Margareta

  • Annelie a’la foto – Motivet är så häftigt, en svensk flagga men med en fisk iklädd ett blågult rutnät – Fisken Rut
  • Anneli Esseus –Nattbilden med framförallt fönstren under bron som bildar vackra rutor och speglingen över vattnet.
  • Bilder av livets lust – Den här bilden med perspektivet och det härliga schackgolvet är ett foto jag kommer att minnas.
  • BPHelt klart rutigt, och för mig är Marimekko den stora symbolen för former och rutor som ingår i det. Jag var tvungen att gå in på deras hemsida när jag såg bilden och leta efter mer inspiration till drömmar om en nytändning i hemmet.
  • Cat –en bild ibland – Kreativa rutor och kreativitet är något som jag tycker om. Korsordet som sysselsättning är för mig något som alla borde hålla på med, framförallt när vi blir äldre och behöver minnesträning.
  • Lena –krumilurfoto – Ropar barndom och minnen över hur alla rutiga mönster i alla former växte fram en gång och även alla rutiga pannunderlägg som har förärats en genom åren.
  • Pysselfarmor – Här känner jag ett kreativt tänk för ordet rutor och den gamla sidan gillar jag och ser självklart också rutorna.
  • Rantamor på näthinnan – Den här är en tavla med rutor, så vacker.  Utan skuggningen i bilden skulle det här vara en mycket fin tavla.
  • SoF – Bland alla vackra snöstjärnor finns det plats för bussrutor.
  • Viktoria – Den här bilden skrek bara rutor och det går inte att misstolka temat  även en ovanligt rutig fasad som jag gillar.

Ormbunke med sin kobingo är ändå den som jag skulle vilja ge veckans rutiga. Älskar tanken på att besöka kobingo – vad är väl en bilbingo eller bingo på TV mot att få uppleva en ko skita i rätt ruta – min ruta. Hur ofta är drömmen att någon skiter på just det som är mitt?

Tusen TACK Margareta för en strålande insats och grattis till Ormbunke som blir VECKANS BILD! Platsen som gästdomare står öppen… Mejla mig i så fall (info@ninawester.se) för instruktioner…
________________________________________________________________________________________

Margareta hade ett förslag på tema, nämligen KRYDDA!

Den här maträtten tyckte jag var ganska speciell – friterad Camenbert med hjortronsylt och som KRYDDA – persilja! Inte min favorit men maken gillade den starkt! 🙂

Reglerna: MckLinky öppnar på lördag morgon kl. 10.00 och stänger söndag kväll kl. 20.00. Glöm inte att länka direkt till ert inlägg, alltså inte till bloggens startsida. OBS! Tänk på att oxå länka direkt till inlägget med MckLinky på er blogg! MckLinky läggs i ett eget inlägg på lördag, inte i det här inlägget alltså…(för att ni ska slippa leta på lördagarna)!

Share on Facebook

MckLinky till uppdrag Nr: 17 – rutor

Share on Facebook